حفظ و بازسازی بناهای تاریخی، پیونددهنده نسل‌ها و هویت‌فرهنگی است/ توجه به بافت‌های تاریخی عاملی برای رونق گردشگری روستایی و عشایری

فرماندار شهرستان هوراند در بازدید از خانه‌های تاریخی این شهرستان گفت: بازسازی خانه‌های تاریخی فرآیندی تحسین‌برانگیز است که نیازمند توجه دقیق به جزئیات و همکاری با متخصصان و تیم‌های کاری مجرب است.

عباس عادلی‌فر در حاشیه بازدید روز چهارشنبه ۵ دی‌ماه خود از خانه‌های تاریخی این شهرستان در گفت‌وگو با میراث‌آریا بر اهمیت حفظ میراث فرهنگی تأکید کرد و گفت: بافت‌های تاریخی روستاها، میراث پیشینیان ما هستند. تاریخ دور و درازی که خاطره‌هایش در همین بافت‌ها زنده می‌شود و ساختمان‌ها و آثار ارزشمند معماری و تاریخی موجود در آن، نمادی از هویت و تمدن گذشته ما هستند.

فرماندار شهرستان هوراند ادامه داد: نادیده گرفتن این بافت‌های تاریخی، انسان معاصر را از بهره‌گیری عالمانه از تجارب گذشته محروم می‌کند و تداوم تاریخی که رمز بقای هر فرهنگ و تمدنی است، به خطر می‌افتد. یکی از مهم‌ترین ارزش‌های میراث فرهنگی، ارزش هویتی آن‌هاست که ملت‌ها برای شناخت هویت تاریخی خود همواره در پی حفظ و بازسازی گذشته هستند.

او با اشاره به اهمیت بازگرداندن بناهای تاریخی به چرخه زندگی گفت: اگر یک بنای تاریخی به فرهنگ و اقتصاد روستا یا شهر بازگردد و در بین شهروندان جایگاه خود را بازیابد، علاوه بر پاسخگویی به نیاز طبیعت‌گردان و علاقه‌مندان به گردشگری، می‌تواند خاطرات نسل‌ها را به هم پیوند داده و نقش اجتماعی و اقتصادی ارزشمندی ایفا کند.

عادلی‌فر در پایان تأکید کرد: توجه به بافت‌های تاریخی نه‌تنها از بُعد میراث‌فرهنگی، بلکه به‌عنوان عاملی برای رونق گردشگری روستایی و عشایری نیز حائز اهمیت است و بازسازی اصولی آن‌ها می‌تواند آینده‌ای روشن برای حفظ هویت فرهنگی و اقتصادی منطقه رقم بزند.

انتهای پیام/

کد خبر 1403100500311
دبیر مرضیه امیری

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha